Пробајте да ја решите оваа едноставна загатка што нема никаква врска со математика

Понекогаш логичните загатки и задачи се многу потешки отколку што изгледаат на прв поглед. Ве предизвикуваме да ја решите оваа загатка што ќе ви послужи како одлична гимнастика за умот! За да го најдете решението потребно е само да размислувате покреативно и да ги погледнете работите од друга перспектива.

Пробајте да ја решите оваа едноставна загатка што нема никаква врска со математика

Загатката е следна: Што треба да содржи празното квадратче? Не се работи за бројот 6!

Пробајте да ја решите оваа едноставна загатка што нема никаква врска со математика

Не ви се потребни никакви предзнаења од областа на математиката за да ја решите задачата. Сѐ што треба да направите е да размислите на поинаков начин и да употребите поразличен пристап при решавањето. Доколку успеете, треба да бидете горди на себе! Нема сомнеж дека имате слободен ум и дека размислувате поинаку од останатите!

Ако сепак не успеете да дојдете до решението самите, погледнете го тука…

  • Решение

    Пробајте да ја решите оваа едноставна загатка што нема никаква врска со математика

    Точниот одговор е R! Табелата воопшто не беше математички проблем. Станува збор за обичната шема за менување брзини што можете да ја забележите во сите автомобили со рачен менувач.

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар