Прекрасни животни обоени во боите на ноќта

Триковите на природата никогаш не престануваат да нѐ изненадуваат и зачудуваат. Одличен пример за тоа е меланизмот, појава која им дава на животните многу потемна боја од онаа на нивните роднини. Не постои сомнеж дека црната боја им стои супер на сите живи суштества, а следниве фотографии го докажуваат тоа…

Волците најчесто имаат сива, сиво-бела или светло кафеава боја. Меланистичните волци се многу поретки

Прекрасни животни обоени во боите на ноќта

Петелов делува како да е плод на нечија фантазија, но тој навистина постои во реалноста

Прекрасни животни обоени во боите на ноќта

Кај сервалот постојат поголеми шанси за меланизам во споредба со другите диви мачки

Прекрасни животни обоени во боите на ноќта

Бојата на овој јагуар е пример на недовршена мутација

Прекрасни животни обоени во боите на ноќта

Сигурни сме дека никогаш не сте живеле ваква жирафа!

Прекрасни животни обоени во боите на ноќта

Меланизмот се објаснува како адаптација на условите во средината, но постојат исклучоци каков што е ова фламинго

Прекрасни животни обоени во боите на ноќта

Продолжете на следната страница за останатите неверојатни меланистични животни….

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар