Овој крал има 100 сопруги и околу 500 деца

Неговиот татко имал 72 жени, а сега кралот Абумби Втори има речиси 100. Тој е одговорен и за околу 500 деца кои исто така ги презел од татко му заедно со неговите жени.

1.ovoj-kral-ima-100-soprugi-i-okolu-500-deca-kafepauza.mk

Абумби Втори е Африкански крал кој има скоро 100 сопруги, а полигамијата е нешто што е сосема нормално и се смета за еден вид традиција во руралните подрачја како што е Камерун.

Во 1968 година, тој го презел престолот после смртта на неговиот татко, а покрај круната во „негова сопственост“ преминале и сите сопруги од татко му, затоа што и тоа е дел од наследството кое му припаѓа.

2.ovoj-kral-ima-100-soprugi-i-okolu-500-deca-kafepauza.mk

Кралицата Констанца, третата жена по ред на кралот Амбуби Втори, изјавила дека толку силен крал зад себе мора да има уште посилни и поуспешни жени.

„Според нашата традиција, кога ќе дојдете на местото на кралот, сите жени треба да ви припаднат вам, бидејќи тие го заслужуваат него, а не принцот“ – изјавила кралицата Констанца.

4.ovoj-kral-ima-100-soprugi-i-okolu-500-deca-kafepauza.mk

Инаку, речиси сите жени се образовани, зборуваат по неколку јазици, и успешни се во тоа што го работат. Многу луѓе ја осудуваат полигамијата и сметаат дека е лошо што тоа е сè почеста појава во Камерун.

3.ovoj-kral-ima-100-soprugi-i-okolu-500-deca-kafepauza.mk


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Верува во луѓето и сака да ги разбира. Музиката – страст, кафето – љубов. Позитивна личност и ја гледа добрата страна и во најлошите работи. Невозможното е возможно кога ќе се открие вистинскиот пат.

Поврзани содржини

Остави коментар