Неверојатни пејзажи од Марс

Автор: Теодора Трповска

Ви здодеа да гледате пејзажи од планетата Земја? Благодарение на специјалниот извиднички орбитер околу Марс на НАСА, кој орбитира околу оваа планета од 2006 година, кружејќи приближно 300 км по нејзината површина, имаме можност да видиме како таа изгледа.

Неверојатни пејзажи од МарсНеверојатни пејзажи од Марс

Фотографиите се направени со научна експериментална камера, со многу висока резолуција.

Неверојатни пејзажи од МарсНеверојатни пејзажи од Марс

Овие фотографии, собирани изминативе неколку години, се во боја, црно-бели или во сиви нијанси и покажуваат детали од нашата сосетка, планетата Марс. Погледнете ги овие фотографии и низ нив обидете се да ја замислите оваа сува и ладна, далечна и недоистражена, но сепак реална планета. Таа само го чека првиот човек кој ќе стапне на неа.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар