Неколку ситуации што ни покажуваат колку денешните училишта се различни од оние во 90-тите

Неколку ситуации што ни покажуваат колку денешните училишта се различни од оние во 90-тите

Секое дете од деведесеттите години се сеќава како изгледаше училиштето: Дофрлање белешки за време на часовите и чекање да дојде одморот за да позборувате со пријателите. Но, сега, со појавата на паметните телефони и воопшто со брзиот развој на технологијата, училиштето е поразлично. Денес децата не може да сфатат како е да се оди на училиште без мобилен телефон и без Интернет. Но, без разлика дали сте задоволни со времето во кое сте живееле или сте среќни што тоа сѐ уште не трае, погледнете ги овие неколку ситуации што ја покажуваат разликата помеѓу училиштето во деведесеттите години и денешното.

Тогаш: Ви недостигаа пријателите од другиот клас

Неколку ситуации кои покажуваат колку училиштето денес е поразлично во споредба со деведесеттите години

Периодот додека часовите траеја вие не можевте да зборувате со вашите пријатели, па затоа и овие 45 минути ви изгледаа како цела вечност.

Денес: Постојано комуницирате со пријателите со помош на мобилните, како за време на часовите, така и помеѓу нив

Неколку ситуации кои покажуваат колку училиштето денес е поразлично во споредба со деведесеттите години

Не мора да се прегрнувате кога ќе ги видите пријателите од другиот клас затоа што постојано комуницирате, па тие воопшто не ви недостигаат.

Тогаш: Мечтаењето значеше замислување сѐ што сакате да ви се оствари

Неколку ситуации кои покажуваат колку училиштето денес е поразлично во споредба со деведесеттите години

За време на часовите патувавте со вашиот ум…

Денес: Мечтаењето значи прегледување на објавените Фејсбук содржини, или гледање видео клипови на Јутјуб

Неколку ситуации кои покажуваат колку училиштето денес е поразлично во споредба со деведесеттите години

Телефон под клупа, брз Интернет и потонување во некој друг свет.

Тогаш: Пуштање музика на ЦД плеер

Неколку ситуации кои покажуваат колку училиштето денес е поразлично во споредба со деведесеттите години

При што моравте да бидете внимателни да не ви падне, па да го уништите засекогаш.

Денес: Не мора да се соочувате со тежок ЦД плеер

Неколку ситуации кои покажуваат колку училиштето денес е поразлично во споредба со деведесеттите години

Можете да играте, скокате или да танцувате, додека го држите вашиот телефон кој воопшто не е тежок.

Тогаш: Заедничкото играње видео игри после училиште беше возможно само со помош на Нинтендо

Неколку ситуации кои покажуваат колку училиштето денес е поразлично во споредба со деведесеттите години

Ништо полошо од тоа кога ќе станете за да одите во бањата, па случајно ќе ја извадите рачката за управување.

Денес: Игрите се достапни секаде, а и сѐ е безжично

Единствената ужасна работа што може да ви се случи е да заборавите да ги смените батериите на далечинскиот управувач.

Неколку ситуации кои покажуваат колку училиштето денес е поразлично во споредба со деведесеттите години

Продолжете на следната страница за останатите разлики…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар