Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта на гените

Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта на гените

Гените се многу интересна работа. Тие во себе содржат информации за наследниот фактор. Некои генетски карактеристики може да прескокнат цела генерација, па затоа не е воопшто чудно доколку некое дете одвај личи на своите родители. Сличноста може да се јави во два различни облици: некои луѓе многу личат на нивните родители, додека други можат да најдат слични физички карактеристики само на фотографиите од нивните прабаби и прадедовци. Погледнете ја колекцијата од фотографии од разни Интернет корисници, коишто решиле одново да ги рекреираат старите фотографии од нивните родители и баби и дедовци. Сличноста којашто ја имаат со нивните предци, ќе ве изненади.

1. „25 години подоцна: Јас и мајка ми облечени во истиот фустан, на истата возраст“

Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта не гените

2. „Татко ми (лево) и син ми (десно), којшто е фотографиран 70 години подоцна“

Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта не гените

3. „Јас и татко ми фотографирани со неговото кул возило во 1992 година, наспроти јас и мојот син во 2017 година“

Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта не гените

4. „Фотографирани на околу иста возраст, 26 години подоцна – од левата страна на фотографијата сме јас и татко ми, во 1990 година, а од десната страна јас и ќерка ми, во 2016 година и ја носиме истата капа“

Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта не гените

5. „Дедо ми, татко ми и јас – ние сме 3 генерации на мажи, коишто ги ‘потресуваат’ своите сопруги“

Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта не гените

6. „Јас и мојата мајка – нејзината фотографија е направена пред 30 години“

Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта не гените Фотографиите продолжуваат на втората страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Љубопитна новинарка и маркетерка со истражувачки дух, која е во вечна потрага по доза креативност. Животно мото ѝ е дека без утринско кафе, испеана песна и барем малку возбуда, не треба да ѝ помине ниту еден ден. Неостварен сон - да го прошета светот.

Поврзани содржини

Остави коментар