Екстремно нуркање под мраз

Екстремно нуркање под мраз

Автор: Марија Смокварска

Овој тип на нуркање е специфичен и екстремен заради замрзнатата покривка над главите на нуркачите кои треба да знаат да ја заобиколат за да излезат на воздух. Ова ја прави возбудата поголема, но истовремено и ризикот.Екстремно нуркање под мразПоради условите во кои се одвива (претерано ниска температура на водата и само еден влез и излез), за него е потребна специјална обука која се разликува од онаа која му претходни на класичното нуркање. Таа вклучува добивање податоци за формирањето на мразот, препознавање на тенок мраз, барање на соодветна опрема и сл. Нуркачите, пред да влезат во водата под мразот, на себе ставаат специјални појаси во функција на изолатори од студената вода, а за нив се прикачени големи сајли кои се прикрепени за надворешната површина. Нуркањето под мраз е тимска игра која не само што бара дисциплина, туку и голема храброст.Екстремно нуркање под мразЕкстремно нуркање под мразЕкстремно нуркање под мразЕкстремно нуркање под мразЕкстремно нуркање под мразЕкстремно нуркање под мразЕкстремно нуркање под мразЕкстремно нуркање под мразЕкстремно нуркање под мраз


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар