Цитати за животот и љубовта од генијалните дела на Мехмед Меша Селимовиќ

Цитати за животот и љубовта од генијалните дела на Мехмед Меша Селимовиќ

Мехмед Меша Селимовиќ е еден од најголемите југословенски писатели. Негово најпознато дело е прекрасниот роман „Дервишот и смртта“, а покрај со него се прославил и со „Тврдина“, „Остров“, „Тишина“, „Магла и месечина“ и др. Сите негови дела содржат многу мудрост. Во нив зборува за животот, правдата и неправдата, љубовта, стравот, спомените и помирувањето со нив, природата на луѓето и сè друго што видел и доживеал во својата родна Босна. Затоа од неговите дела издвоивме неколку одлични цитати кои можете да ги прочитате во галеријата.

Цитати за животот и љубовта од генијалните дела на Мехмед Меша Селимовиќ


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Го интересираат општествените науки и сето она што ја истражува повеќедимензионалноста на светот и човековото однесување, но од тоа само правото му е професија. Вљубеник во филмот, фотографијата, читањето и сите спортови на овој свет. Пишувањето му е задоволство кое му овозможува да биде во контакт со нив секој ден.

Поврзани содржини

Остави коментар