92% од луѓето не можат да го одговорат ова едноставно прашање: Колку квадрати има на сликата?

Ако броењето не е ваша силна страна, можеби нема да ви се допадне сликата. Оваа загатка многу брзо се прослави, и наводно 92% од луѓето не можат да го погодат точниот одговор.

За да ја решите, потребно е да бидете многу добри со броеви, но и да бидете многу трпеливи. Вашата задача е да го откриете бројот на квадрати на сликата. Звучи едноставно?

1 kolku-kvadrati-gledate-na-slikata-kafepaua.mk_

  • Проверете го вашиот одговор тука

    Гледате дека има шема со неколку квадрати и уште два помали во средината. Но, ќе откриете дека има многу повеќе. Точниот одговор е 40. Гифот во продолжение ќе ви објасни каде се наоѓаат сите.

    (1)kolku-kvadrati-gledate-na-slikata-kafepaua.mk

    Сликата е составена од 18 поединечни квадрати, 9 2х2 квадрати, 4 3х3 квадрати и еден 4х4 квадрат. Колку вие успеавте да откриете?

Дали можете да ја решите најтешката загатка на светот?

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

  1. jasmina Reply

    jas izbrojav 44

Остави коментар