86-годишен старец учи да плете со цел да прави капи за предвремено родените бебиња

Велат дека човек никогаш не е стар за да научи нови работи, а Ед Мозли е жив доказ за ова. Кога овој прекрасен 86-годишен човек дознал за локалните планови да почнат да се плетат мали капи за предвремено родените бебиња, тој знаел дека сака да биде дел од ова.

„Никогаш не сум плетел во мојот живот“, вели Ед.

86-годишен старец се учи да плете со цел да направи капи за предвремено родените деца

Но, тоа не му претставувало пречка. Ед побарал помош од неговата ќерка за да му помогне и таа била многу среќна што ќе може да го учи. Тој вели дека тоа не било лесно и дека почетокот бил бавен. За да ја заврши првата капа му биле потребни три часа, но по одредено вежбање, тој ја завршувал за час и половина.

86-годишен старец се учи да плете со цел да направи капи за предвремено родените деца

Ед веќе има направено повеќе од 50 капи и ги инспирира другите жители да помогнат за да се направат 300 и повеќе.

86-годишен старец се учи да плете со цел да направи капи за предвремено родените деца

Тој сѐ уште не запира! Ед планира да продолжи со својата работа и да плете по 30 мали капчиња секој месец. Погледнете ја неговата инспиративна приказна.

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар