3-годишно девојче се изгубило во шума, но преживеало благодарение на нејзиниот необичен заштитник

Тригодишната Карина Чикитова живее со мајка ѝ на Сибир и еден ден пред нејзиниот четврти роденден, таа посакала да го посети татко ѝ кој живеел во соседното село. Честопати одела сама, бидејќи не било многу далеку. Кога стигнала во селото, татко ѝ не бил таму, па решила да го побара.

3-годишно девојче се изгубило во шума, но преживеало благодарение на нејзиниот необичен заштитник

Меѓутоа, таа се изгубила во сибирските шуми. Ниту еден човек не се осмелува да отиде сам и невооружен во тие шуми, бидејќи се полни со волци и мечки. Замислете си тогаш колкави се шансите за едно мало и беспомошно девојче да преживее само во опасните шуми? Девојчето било потполно само, единствено нејзиното верно куче одело по неа.

3-годишно девојче се изгубило во шума, но преживеало благодарение на нејзиниот необичен заштитник

Родителите на Карина полуделе од грижа кога дознале дека нивната мала ќеркичка исчезнала. Навечер температурите паѓале под нулата и многу луѓе тргнале во потрага по девојчето, но не успеале да го најдат.

3-годишно девојче се изгубило во шума, но преживеало благодарение на нејзиниот необичен заштитник

По 12 дена, нејзиното куче се вратило во селото. Локалните жители го очекувале најлошото. Помислиле дека девојчето умрело во шумата. Но, кучето тргнало повторно назад и селаните одлучиле да го следат. Кога пристигнале на едно место во шумата не можеле да им поверуваат на очите.

3-годишно девојче се изгубило во шума, но преживеало благодарение на нејзиниот необичен заштитник

Поради херојскиот подвиг на кучето, тоа и Карина добиле споменик. Оваа случка е само уште еден доказ за тоа дека кучињата навистина се најдобриот пријател на човекот: Лојални и пожртвувани до самиот крај.

3-годишно девојче се изгубило во шума, но преживеало благодарение на нејзиниот необичен заштитник

Погледнете го и видеото за да дознаете повеќе за оваа неверојатна приказна…

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар