16 емоционални фази низ кои поминувате пред да ја направите вашата прва тетоважа

Правењето на првата тетоважа е вистинско мешање на емоциите: страв, возбуда, стрес, нетрпеливост… Потоа прашањата кои ќе започнат да ви се вртат во глава: „Дали ја одбрав вистинската?“, „Дали ќе им се допаѓа на пријателите?“, „Дали е премногу за почеток?“, „Што ако не ми се допаѓа понатаму?“ Но, не грижете се, вие не сте единствените кои поминувате низ ова. Ова се 16-те фази низ кои поминува секој додека не ја добие својата прва тетоважа.

1-16-emocionalni-fazi-pred-da-ja-napravite-vashata-prva-tetovazha-www.kafepauza.mk_

1. После гледањето на 4.533.443 инспиративни тетоважи…

Сакам срце. Сакам ѕвезда. О, можеби некој цитат. Можеби нешто необично. Ааа, интернетот е полн со идеи!

2-16-emocionalni-fazi-pred-da-ja-napravite-vashata-prva-tetovazha-www.kafepauza.mk_

2. Кога конечно ќе ја најдете СОВРШЕНАТА тетоважа…

Да, конечно ја најдовте тетоважата која сте сигурни дека ќе ја сакате за цел живот.

3-16-emocionalni-fazi-pred-da-ja-napravite-vashata-prva-tetovazha-www.kafepauza.mk_

3. После влегувањето во салонот за тетоважи…

Хм, ќе им зборувам за пирсови, сигурно немаат слободно место за тетовирање.

4-16-emocionalni-fazi-pred-da-ja-napravite-vashata-prva-tetovazha-www.kafepauza.mk_

4. И артистот ви вели дека може ВЕДНАШ да ве истетовира…

Ох, сега, како баш СЕГА?

5-16-emocionalni-fazi-pred-da-ja-napravite-vashata-prva-tetovazha-www.kafepauza.mk_

5. Кога артистот се шегува дека тоа ќе трае 2-3 часа…

Што, навистина?! Сигурно се шегувате.

6-16-emocionalni-fazi-pred-da-ja-napravite-vashata-prva-tetovazha-www.kafepauza.mk_

6. Кога тој ќе започне да ја спрема просторијата…

Диши длабоко. Нема потреба од паника.

7-16-emocionalni-fazi-pred-da-ja-napravite-vashata-prva-tetovazha-www.kafepauza.mk_

7. Седнува на столот, и тој е спремен да започне…

Ох, навистина ќе се онесвестам.

8-16-emocionalni-fazi-pred-da-ja-napravite-vashata-prva-tetovazha-www.kafepauza.mk_

8. Воздивнувате длабоко и навистина се обидувате да не се онесвестите…

Ќе се напијам вода. Дали тука е толку многу жешко или само мене ми е топло?

9-16-emocionalni-fazi-pred-da-ja-napravite-vashata-prva-tetovazha-www.kafepauza.mk_

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар