15 работи кои адвокати навистина ги имаат кажано во судница

15 работи кои адвокати навистина ги имаат кажано во судница

Иако искуствата не се од нашите судници, сепак е интересно да се види што сè кажано во една ваква сериозна институција.

15-raboti-koi-advokati-navistina-gi-imaat-kazhano-vo-sudnica-kafepauza.mk

Адвокатот: Што беше првото нешто што ви го кажа сопругот тоа утро?
Сведокот: Рече: Каде сум Кејти?
Адвокатот: И зошто тоа ве вознемири?
Сведокот: Моето име е Сузан!

Адвокатот: Дали сте сексуално активни?
Сведокот: Не, само лежам.

Следново оди оригинално на англиски:

Адвокатот: Do you now if your daughter has ever been involved in voodoo?
Сведокот: We both do.
Адвокатот: Voodoo?
Сведокот: We do.
Адвокатот: You do?
Сведокот: Yes, voodoo.

Адвокатот: Најмалиот син, 20-годишниот, колку години има?
Сведокот: Ах, па има 20.

Адвокатот: Бевте ли присутни кога беше направена вашата фотографија?
Сведокот: Сериозно?

Адвокатот: Значи датумот кога било зачнато бебето е 8 август?
Сведокот: Да.
Адвокатот: И што правевте вие во тој период?
Сведокот: Aaa… Имав секс.

Адвокатот: Како прекина вашиот прв брак?
Сведокот: Со смрт.
Адвокатот: Со чија смрт беше прекинат?
Сведокот: А чија смрт претпоставувате дека го прекинала?

Адвокатот: Можете да ја опишете личноста?
Сведокот: Личноста беше средно висока и имаше брада.
Адвокатот: Беше машко или женско?
Сведокот: Погодете.

Адвокатот: Сите ваши одговори треба да бидат орални, OK? Во кое училиште одевте?
Сведокот: Орални.

Адвокатот: Докторе, пред да ја направите аутопсијата, дали го проверивте пулсот?
Сведокот: Не.
Адвокатот: Дали го проверивте крвниот притисок?
Сведокот: Не.
Адвокатот: Дали го проверивте дишењето?
Сведокот: Не.
Адвокатот: Значи возможно е пациентот да бил жив пред да почнете со аутопсијата?
Сведокот: Не.
Адвокатот: Како можете да бидете сигурни докторе?
Сведокот: Бидејќи неговиот мозок седеше на моето биро во тегла.
Адвокатот: Сфаќам. Но дали и покрај тоа пациентот можел да биде жив?
Сведокот: Да, можеби бил жив и се занимавал со право.

Адвокатот: Таа имаше три деца, така?
Сведокот: Да.
Адвокатот: Колку беа машки?
Сведокот: Ниедно.
Адвокатот: Имаше девојчиња?
Сведокот: Ме зезаш. Судијо, мислам дека ми треба нов адвокат. Може ли да добијам нов адвокат?

Адвокатот: Таа болест, Мијастенија гравис, дали воопшто влијае на вашето помнење?
Сведокот: Да.
Адвокатот: На кој начин влијае на вашето помнење?
Сведокот: Заборавам.
Адвокатот: Можете да ни дадете пример од нешто што сте заборавиле?

Адвокатот: Докторе, нели е вистина дека кога личноста ќе умре во сон не знае за тоа дури до наредното утро?
Сведокот: Дали вие воопшто имате положено правосуден?

Адвокатот: Дали се сеќавате во кое време го испитувавте телото?
Сведокот: Аутопсијата започна во 8.30 вечер.
Адвокатот: И г. Дентон беше мртов во тоа време?
Сведокот: Не, лежеше на масата и се прашуваше зошто изведувам аутопсија на него!

Адвокатот: Докторе, колку аутопсии досега имате извршено на мртви луѓе?
Сведокот: Сите моите аутопсии се извршени на мртви луѓе. Би сакале да го преформулирате прашањето?


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар