11 маки со кои се соочуваат луѓето без чувство за ориентација

Постојано се губите каде и да одите. Веројатно никогаш не сте го пронашле вистинскиот пат до дома, а без GPS сте целосно изгубени и не би се осудиле да го напуштите градот. Ова се маките со кои се соочуваат луѓето без чувство за ориентација.

1. Кога некој ви објаснува со помош на страните на светот…

1-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

Исто како да ви зборува на странски јазик.

2. Кога излегоа GPS уредите, вашата прва помисла беше: „Конечно можам да излезам надвор од градов!“

2-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

ТомТом и Гармин ги прават патувањата возможни за луѓето без чувство за ориентација.

3. Не излегувате ако батеријата ви е празна

3-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

Не Сири, не ме оставај сам! Немам идеја каде сум!

4. Сигурно неколку пати сте се изгубиле и сте немале мрежа на телефонот

4-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

„Епа ова е крајот. Овде ќе умрам.“

5. Додека одите на забава на некоја невообичаена локација добивате најмалку три пораки од пријателите…

5-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

„Каде си? Сè е ОК? Сврте лево? Го помина мостот? “

6. Се препотувате кога некој ќе ве праша дали може да ве следи со кола или велосипед…

6-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

„Секако дека може, ако не ти сметаат најмалку шест погрешни свртувања.“

7. Тргнувате еден час порано без разлика каде одите

7-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

Па нормално, за да имате време неколку пати да се изгубите.

8. Барате насоки и за местата на кои сте биле порано… едно 5-6 пати

8-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

А кога ќе стигнете на местото секако барате помош и од луѓето кои ги наоѓате таму.

9. Ниеднаш не сте излегле од продавница и притоа да знаете каде точно сте паркирани

9-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

„Ама знам дека овде ја паркирав. Мора да е овде. Некој ми ја украл колата?!!!“

10. Други патници + добра музика – дефинитивно ќе го згрешите патот

10-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

Па како да се концентрирате кога некој постојано зборува?!

11. Никогаш не сте оделе по скратен пат без да се изгубите

11-11-maki-so-koi-se-soocuvaat-lugjeto-bez-cuvstvo-za-orientacija-kafepauza.mk

И токму затоа одите по подолгиот. За да имате уште поголеми шанси да се изгубите.

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзин начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар