10 одлични одговори од познатите личности низ историјата

Ни генијалните личности од историјата не биле имуни на непријатели и подбивање, па со задоволство возвраќале на глупавите и злобни коментари. Винстон Черчил, Махатма Ганди, Елизабет Тејлор, Моцарт и многу други имале „отровен јазик“ кога некој ги провоцирал.

10-odlichni-odgovori-od-poznatite-lichnosti-niz-istorijata-kafepauza.mk_

Ова се 10 одбрани одговори кои познатите личности од историјата ги кажале за да возвратат на провокаторските прашања и коментари.

1. Спартанските ефори со Филип Втори Македонски

Кралот Филип: „Ако победам во оваа војна, вие засекогаш ќе бидете робови.“

Спарта: „Ако.“

2. Дороти Паркер во разговор со пијаница

Пијаницата: „Не можам да поднесам будали.“

Дороти Паркер: „Очигледно твојата мајка можела.“

3. Стивен Хокинг со студент

Студентот: „Тврдите дека можеби постојат безброј паралелни универзуми. Значи ли тоа дека можеби постои паралелен универзум во кој јас сум попаметен од вас?“

Стивен Хокинг: „Да. Како и универзум во кој ти си духовит.“

4. Махатма Ганди со новинар

Новинарот: „Што мислите за западната цивилизација?“

Махатма Ганди: „Мислам дека цивилизација на Западот е добра идеја.“

5. Винстон Черчил во Шоуто на Џорџ Бернард

Џорџ Бернард: „Ви праќам две влезници за првата вечер на мојата нова претстава. Поведете пријател… ако гo имате.“

Винстон Черчил: „Никако не можам да стигнам првата вечер. Ќе дојдам на втората… ако ја има.“

6. Една Фербер со Ноел Кауард

Ноел Кауард: „Една, па ти изгледаш скоро како маж.“

Една Фербер: „Каква случајност, и ти исто.“

7. Гручо Маркс со натпреварувачка во ТВ шоу

Натпреварувачката: „Имам 10 деца.“

Гручо Маркс: „10? Зошто толку многу?“

Натпреварувачката: „Затоа што го сакам својот маж.“

Гручо Маркс: „И јас ги сакам цигарите, но сепак понекогаш ги вадам од уста.“

8. Еминем со новинарка

Новинарката: „Луѓето зборуваат дека Лил Вејн е пратен од Бога за да ги научи луѓето да рапуваат…“

Еминем: „Не се сеќавам да сум пратил некого.“

9. Елизабет Тејлор со новинар

Новинарот: „Кој главен машки лик ви бил најдобар партнер во филмовите?“

Елизабет: „Од тие кои ми се најдраги, би требало да споменам некои коњи и кучиња.“

10. Моцарт со обожавател

Обожавателот: „Господине Моцарт, размислувам да напишам симфонија. Можете ли да ми дадете некој предлог како да почнам?“

Моцарт: „Симфониите се сложена музичка форма, можеби би требало да почнете со нешто поедноставно и полека да стигнете до симфонија.“

Обожавателот: „Но господине Моцарт, вие сте пишувале симфонии уште на 8-годишна возраст!“

Моцарт: „Навистина, но јас никогаш никого не прашав како да го правам тоа.“

За авторот
Верува во луѓето и сака да ги разбира. Музиката – страст, кафето – љубов. Позитивна личност и ја гледа добрата страна и во најлошите работи. Невозможното е возможно кога ќе се открие вистинскиот пат.

Поврзани содржини

Остави коментар