Поезија: Недостиг

Автор: Сашка

Недостиг

Ми недостига еден топол поглед,
и цврсто држење за рака.
Ми недостига сјајот на едни очи,
и храброста да им шепнам TE САКАМ.
Ми недостига една силна прегратка,
и скришно украден бакнеж.
Толку нешта ми недостигаат!…
а те нема да ми ги дадеш.
Ми недостигаат долгите разговори
и доверените тајни.
Ми недостигаат погледите,
и очи со искри сјајни.
Ми недостига рамо за плачење,
и смеата од срце.
Ми недостига, се губат
две подадени раце.
Ми недостига зима
затрупана во бели снегови,
за мене топли денови
ми недостигаат оние мигови…
Не ми недостига љубовта твоја,
никогаш ја немав.
Мене не ми недостигаш Ти!
Ми недостига човекот кој мислев дека си…

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

  1. 050505 Reply

    Mnogu ubavo. 😀

  2. kikic Reply

    no coment:) prekrasno

  3. Boka Reply

    Mnogu dobro, na mesto napisano !

Остави коментар