Бик | Кафе пауза - Part 5

Риби и бик – пријателска комбинација

Овие пријатели се најсреќни кога се излежуваат во природа, си грицкаат нешто од излетничката кошница и го следат движењето на луѓето околу нив.

Водолија и бик – пријателска комбинација

Водолијата мрази однапред договорени работи, а бикот се чувствува помоќно кога има план. Водолијата си ја цени својата независност и слобода на избор, а бикот сака да се држи близу до своите најдобри другари.

Јарец и бик – пријателска комбинација

На јарецот му е утешителен фактот дека постои и друга личност на планетава (освен самиот тој) која копнее по богатство во младите години, а во подоцнежните години и по удобен пензионерски живот...

Стрелец и бик – пријателска комбинација

Шетањето во расцутени шарени ливади, снежни паркови и секое друго место, кое природата го наградила, ќе ги избрише сите карактерни разлики помеѓу овие два знака.

Скорпија и бик – пријателска комбинација

Тие обожаваат заедно да гледаат филмови, да танцуваат во дискотека, па дури и да готват, бидејќи со ваквите активности тие успеваат да ги „израмнат“ големиот број разлики помеѓу нивните карактери.

Вага и бик – пријателска комбинација

Бикот во своите одлуки и однесување се препушта на своите сетила и ужива во рутински начин на живот, а вагата размислува логички и е вистинска брбливка.

Бик и девица – љубовна комбинација

Поради претпазливата природа на девицата, на оваа љубовна врска најверојатно ќе ù треба повеќе време за да се развие, но кога еднаш ќе се стабилизира, таа ќе фати добар правец, како една парна локомотива во движење...

Запознајте го бикот одблизу

Биковите се најчесто стабилни личности, кои секогаш се трудат да останат во допир со реалноста и покрај нивната тенденција кон тврдоглаво однесување.

Бик и лав – љубовна комбинација

Лавот тежнее да биде славен и богат, а бикот настојува да си обезбеди сигурен и стабилен финансиски и љубовен живот.

Бик и рак – љубовна комбинација

Ракот сака емоционално да го негува бикот, а бикот пак го разгалува својот љубен давајќи му сензуални задоволства, скапи подароци и убави богати оброци.

Бик и близнаци – љубовна комбинација

Сталожениот, сериозен и практичен пристап кон животот на бикот се разликува многу од левтерниот, интелектуален пристап на близнаците. Таа нивна разлика игра голема улога во нивната врска...

Бик и бик – љубовна комбинација

Биковите меѓусебно сакаат да се разгалуваат и да се облеваат со разни подароци и луксузи, бидејќи живеењето раскошен живот е потреба која длабоко ја чувствуваат во нив.