Кинески годишен хороскоп: Дознајте што ни носи годината на кучето

Кинеската година на кучето започнува на 16 февруари 2018-та година и завршува на 4 февруари 2019-та година. Експертите за астрологија истакнуваат дека годината на кучето ќе биде добро време за големи промени во стилот на живеење, како на пример промени во местото на живеење и работата. Кинезите веруваат дека доаѓањето на кучето во домот симболизира доаѓање на среќа, па веруваат дека годината на кучето ќе донесе многу добрини.

2-kineski-godishen-horoskop-doznajte-shto-ni-nosi-godinata-na-kucheto-www.kafepauza.mk_

Единаесеттото по ред животно во Кинескиот хороскоп, кучето, симболизира лојалност и искреност. Луѓето родени во годината на кучето (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 година) ги поседуваат најдобрите одлики на човечката природа. Искрени се, пријателски расположени, верни, лојални, паметни, чесни и имаат силно чувство на одговорност. Како и сите останати, така и тие имаат недостатоци, а нивните се склоност кон праведност кон сопствените уверувања, студенило, голема тврдоглавост, невнимателност, преголема критичност кон другите и невешто однесување во социјалните интеракции.

Нивните среќни броеви се 3, 4 и 9, додека би требало да ги избегнуваат броевите 1, 6 и 7. Цвеќињата што им носат среќа се ружата и орхидејата, а боите се зелена, црвена и виолетова. Им се препорачува да ги избегнуваат сината, белата и златната боја.

Луѓето родени во годината на кучето ќе имаат одредена стабилност во текот на целата 2018-та година, а ќе им овозможи да го организираат својот приватен и професионален живот со сигурност и ефикасност.

1-kineski-godishen-horoskop-doznajte-shto-ni-nosi-godinata-na-kucheto-www.kafepauza.mk_

За сите останати знаци од Кинескиот хороскоп, годината на кучето ќе биде добро време за некои важни промени во животниот стил, како откажување од пушењето и промени во местото на живеење, како и за промена на работното место или за некои нови работни проекти. На глобално ниво луѓето повеќе од кога било ќе чувствуваат пократки периоди на осаменост или минливи меланхолии, што и не е чудно со оглед на тоа дека сѐ повеќе се отуѓуваме едни од други, а главниот медиум за комуникација стануваат социјалните мрежи. Сепак, таа самотија ќе им одговара на најнежните и најкреативните души помеѓу нас.

Примарен елемент на знакот куче е земјата, а секундарни се огнот и металот. Комбинацијата на оган, земја и метал значи дека во 2018-та година најголем прилив на пари може да имаат оние кои работат искрено и чесно. Годината на куче пак не е погодна за претерано трошење и непотребни трошоци.

Во 2018-та година успехот во љубовта и работата пред сѐ ќе зависи од квалитетната комуникација помеѓу луѓето и сфаќањето дека несебичноста и великодушноста се најдобриот животен избор и гаранција дека за возврат ќе го добиеме истото.

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар