Животни кои нашле време да уживаат во миризбата на цвеќињата

Во продолжение погледнете 15 фотографии кои ни покажуваат дека и животните ја сакаат миризбата на цвеќињата. Мачките, најмилите миленичиња, изгледаат уште послатко кога уживаат во слатките мириси на цветниот нектар. Истото важи и за зајчињата.

Цветниот мирис привлекува разни инсекти кои го разнесуваат поленот и на тој начин им помагаат да се размножуваат. Некои билки ги привлекуваат сите посетители, а некои пак развиле симбиоза со одреден вид. Колку што знаеме, нема цвеќе кое зависи исклучиво од мачките… Засега. Но, можеби тоа набрзо ќе се промени.

За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар