Уметникот Каифа Косимо ги трансформира празните ѕидови и јавните површини во интерактивна улична уметност

Уличната уметност некогаш имала лоша репутација, некои дури ја сметале и за кривично дело, но постојат неверојатни уметници кои ги трансформираат празните sидови и простори во уметнички дела, а тоа никој не може да го осуди. Токму тоа го прави и извонредниот уметник Косимо Чеон Каифа кој моментално живее во Милано. Овој уметник создава неверојатни 3Д интерактивни дела кои изгледаат неверојатно.

Уметникот Каифа Косимо ги трансформира празните ѕидови и јавните површини во интерактивна улична уметност

Тој на обичните бели ѕидови и јавни површини  преку примена на 3Д техника создава виртуелна уметност. Ако ги фотографирате овие улични уметнички дела под вистинскиот агол, може дури и да станете дел од делото. Уметникот вели дека идејата произлегла од желбата да излезе од шаблонот и преку сите негови дела да се обиде да испрати порака за тежината и радоста на живеењето.

Уживајте во неверојатните дела на Косимо!

 

Продолжете да ги разгледувате делата на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар