Уметник со рак на пинеалната жлезда чии дела ќе ве остават без зборови

Малата пинеална жлезда е лоцирана во центарот на човечкиот мозок и со векови се смета дека е седиште на душата или третото око, односно орган што ја создава духовната конекција и го прави духовното искуство возможно.

Уметник со рак на пинеалната жлезда чии дела ќе ве остават без зборови

Бидејќи е склона кон калцификација од флуорот во водата и другите токсини во нашата храна, многу луѓе бараат начин како да ја исчистат. Со ова тие чувствуваат дека се доближуваат до духовното и придонесуваат кон будењето на свеста.

Уметник со рак на пинеалната жлезда чии дела ќе ве остават без зборови

Вежбите и медитациите насочени кон третото око изгледа функционираат. Луѓето кои ја почувствувале космичката енергија што е достапна кога е отворено третото око тврдат дека не постои друго духовно искуство со коешто може да се спореди.

Уметник со рак на пинеалната жлезда чии дела ќе ве остават без зборови

Мистеријата за пинеалната жлезда е од голема важност, но што се случува кога ќе ја изгубите оваа жлезда поради болест или некаква несреќа? Дали тоа значи дека ќе ја изгубите вашата душа? Дали ова значи дека ќе немате дух или поврзаност со духовната димензија на човечкото постоење?

Уметник со рак на пинеалната жлезда чии дела ќе ве остават без зборови

Мистеријата на пинеалната жлезда е видлива во уметничките дела на Шон Тортон. Додека студирал уметност, тој развил негов стил кој го буни рационалниот ум и го „допира“ третото око на пинеалната жлезда. Соочувајќи се со сериозна болест, често проследена со манични и визуелни епизоди кои ја откриваат содржината на неговите дела, Шон учел да црта додека страдал од рак на мозокот и тумор во пинеалната жлезда без да знае за тоа.

Уметник со рак на пинеалната жлезда чии дела ќе ве остават без зборови

И самите ќе забележите дека сликите на неговите дела имаат многу симболи и митологија за пинеалната жлезда. Исто како и човечкиот мозок, и неговите дела покажуваат комплексност која не е лесна за разбирање. Но кога ќе земете предвид дека овој стил настанал додека неговата пинеална жлезда била нападната од рак, тогаш можеби ќе ги гледате неговите дела со малку поинакви очи.

Уметник со рак на пинеалната жлезда чии дела ќе ве остават без зборови

Можно ли е повредата толку блиску до пинеалната жлезда да отворила некој канал од каде што доаѓаат информации од некоја друга димензија? Дали сличностите во неговите дела со некои древни египетски знаци дека пинеалната жлезда е еден вид портал што може да ја носи свеста во нематеријална димензија каде информациите и инспирацијата можат да се најдат и да се донесат во нашата реалност?

Уметник со рак на пинеалната жлезда чии дела ќе ве остават без зборови

„Страдав од рак на пинеалната жлезда додека посетував училиште за уметност и во текот на тие години моите слики се развија со митологија која укажуваше на пинеалната жлезда, и тоа години пред да знам за нејзиното постоење“, објаснува Шон.

Неверојатно, се согласувате?

Доколку ве заинтересира овој мистериозен орган, овде можете да прочитате нешто повеќе за него.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар