Уметнички чевли

Дизајнерот Коби Леви (Kobi Levi) се специјализирал во дизајнирање на невообичаени обувки кои се нешто помеѓу мода и уметност. Тој дипломирал на Академијата за уметност и дизајн Безалел во Ерусалим и оттогаш работи како фриленсер.Уметнички чевлиУметнички чевлиЛеви ги опишува своите креации како уметнички обувки кои ги изработува рачно во своето студио. „Чевелот е моето платно“, вели Леви.Уметнички чевлиУметнички чевлиПоттикот за создавање на еден ваков пар чевли доаѓа како идеја, концепт или слика која Леви ќе ја види во мислите. Комбинацијата од таа слика и пар чевли, создаваат хибрид и така дизајн-концептот станува реалност. Ваквите производи претставуваат своевидни скулптури кои можат да се носат.Уметнички чевлиУметнички чевлиУметнички чевлиУметнички чевлиУметнички чевлиУметнички чевли

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар