Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16 м2

Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16 м2

И порано сме виделе станови со мала квадратура кои се уредени паметно и со вкус. Но овој стан од само 16 м2 навистина воодушевува, особено што целиот тој простор е всушност поранешна бања од еден поголем простор за живеење. За уредувањето заслужни се архитектите Марк Бајаржо и Џули Нобусет.

Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2

Во станот се употребени некои несекојдневни дизајнерски решенија кои се креативни и инспиративни. На пример платформата која ги дели дневниот престој и кујната има неочекувана примена – го крие креветот или софата, во зависност од моменталните потреби на неговите станари. Скалите кои водат до кујната пак, умешно го кријат просторот за складирање, што е многу практично за брзо средување на собата.

Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2 Станче во Париз во кое оптимално се искористени неговите 16м2


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар