Поранешна учителка се откажала од работата за да создава оптички илузии со помош на шминка

Најчесто шминката се користи за да се нагласат природните црти на лицето, но некои луѓе знаат да ги препознаат сите можности што ги нуди шминкањето. Мими Чои од Ванкувер, Канада е една од нив.

Поранешна учителка се откажала од работата за да создава оптички илузии со помош на шминка

Таа е 31-годишна шминкерка која создава неверојатни хиперреалистични оптички илузии и благодарение на нејзините вештини, Мими има повеќе од 274.000 следбеници на Инстаграм.

Поранешна учителка се откажала од работата за да создава оптички илузии со помош на шминка

Пред да ја открие оваа уметност, Мими 3 години работела како учителка во градинка.

Поранешна учителка се откажала од работата за да создава оптички илузии со помош на шминка

„Чувствував како креативноста да ми е потисната. Уживав во работата како учителка, но не бев целосно среќна. Ми требаше нов предизвик“, открила Мими.

Поранешна учителка се откажала од работата за да создава оптички илузии со помош на шминка

Продолжува на следната страница

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар