Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб-прелистувачите“

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб-прелистувачите“

Слично како битката која се води помеѓу паметните телефони, така е и со веб-прелистувачите. Постојат неколку навистина добри, но сè уште е тешко да се издвои еден од нив, како најдобар. Секој од нив има предности и недостатоци, а корисниците се тие кои одлучуваат кој од нив најмногу ги задоволува нивните потреби.

Секој прелистувач има верни корисници. Некои од нив се толку верни што дури решиле љубовта кон својот фаворит да ја прикажат преку некаква илустрација. Ние издвоивме дваесет такви илустрации кои ја прикажуваат битката помеѓу веб-прелистувачите, заедно со пораката која сакале да ја пренесат нивните креатори.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Секој прелистувач има своја посебна убавина

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Повеќето корисници вака ја доживуваат моменталната битка помеѓу прелистувачите

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Гугл Хром едноставно го шокираше светот кога се појави. Како да падна од ведро небо кога ù се приклучи на битката.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Многу, многу одамна постоеја три змеја чии имиња беа Фајрфокс, Интернет Експлорер и Хром, кои се бореа меѓу себе за да ја одржат рамнотежата во онлајн-кралството.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Само еден ќе излезе како победник од арената. Корисниците ќе одлучат кој.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Да имаше Интернет Експлорер кул икона како што е оваа на сликава, можеби ќе успееше да врати дел од изгубените корисници.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Засега вистинската битка е само помеѓу Фајрфокс и Хром.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

И едниот и другиот имаат свои предности и недостатоци, а ќе победи оној кој повеќе ќе сè фокусира на корисникот.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Поради напредокот на Интернет Експлорер 10, за резултатот од оваа битка ќе почекаме. Но, да не го заборавиме и Гугл Хром.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Интернет Експлорер – исплашен од бомбата на Хром која би значела негов крај.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Интернет Експлорер 6 – најголемото разочарување за корисниците

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Доколку прелистувачите беа мачки со пиштоли

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Доколку прелистувачите беа славни личности

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Оружје за потрага по најновите информации на интернет

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Доколку прелистувачите беа суперхерои

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Доколку прелистувачите беа транспортери

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Сè додека не се појави Хром, сликата за веб-прелистувачите изгледаше вака.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Роденденот на Интернет Експлорер: неговите „пријатели“ се појавиле со саркастично одбран подарок - HTML5.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Битка помеѓу мобилните верзии на веб-прелистувачите

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб прелистувачите“

Кој веб-прелистувач вие би го избрале?Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот

Поврзани содржини

Остави коментар