Неверојатни фотографии што покажуваат како природата може да ја победи цивилизацијата

Понекогаш се вели дека во вечниот конфликт помеѓу човекот и природата, нема победници. Меѓутоа, кога ќе се појави пукнатина во некој објект или расипаниот автомобил ќе биде оставен некаде одреден период, вегетацијата веднаш почнува да ја презема контролата.

Неверојатни фотографии што покажуваат како природата може да ја победи цивилизацијата

Рибарско место, Кина

Погледнете ја галеријата и прошетајте низ напуштените тунели, бродови, палати и други објекти, кои иако ги создал човекот, брзо станале дел од природниот пејзаж.

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар