Надреализмот на Јацек Јерка

Надреализмот на Јацек Јерка

Јацек Јерка е роден во Торун, Полска во 1952 година. Студирал ликовна уметност и графички дизајн. Јерка вели дека бил под притисок од страна на неговите универзитетски инструктори да ги одбегнува деталите и реализмот во корист на модата во тоа време – но на крајот сепак не попуштил. Дипломирал на Универзитетот Никола Коперник во Торун, специјализирајќи се за графика. Како уметник, работи од 1980 година до денес.Надреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek YerkaНадреализам на Jacek Yerka


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот

Поврзани содржини

Остави коментар