Моќни фотографии ја покажуваат линијата која ги дели богатите и сиромашните

Моќни фотографии ја покажуваат линијата која ги дели богатите и сиромашните

За неговиот нов проект, „Нееднакви сцени“, фотографот Џони Милер употребил дрон за да ја покаже нееднаквоста која постои во Јужноафриканската Република. Тој објаснува дека некои од општините биле оригинално дизајнирани со поделбата како главна идеја, додека другите се поделиле со тек на времето, како што се населувале луѓето.

Моќни фотографии ја покажуваат линијата која ги дели богатите и сиромашните

„Разликите во тоа како живеат луѓето понекогаш е тешко да се забележат од земјата. Убавината во можноста да се лета е тоа што работите се гледаат од нова перспектива – онака како што се. Кога гледате надолу од висина од неколку стотини метри, се појавуваат неверојатни сцени на нееднаквост“, вели Милер.

Поделбата во ЈАР се јавила како последица од новите закони за расна сегрегација кои биле елиминирани пред 22 години, но повеќето бариери и нееднаквости сѐ уште постојат. Погледнете…

Моќни фотографии ја покажуваат линијата која ги дели богатите и сиромашните


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Новинар. Самопрогласен актер. Џедај. Животна форма еволуирана да живее од филмови, видеоигри, музика, хумор и технологија. Хоби и рекреација: Појадок, ручек, вечера.

Поврзани содржини

Остави коментар