Луѓето се делат во две категории: Дали вие сте тип А или тип Б?

Изборите кои ги правиме често нè дефинираат, но тоа не мора да е секогаш толку сериозно како што звучи.

3.lugjeto-se-delat-vo-dve-kategorii-dali-vie-ste-tip-a-ili-tip-b-kafepauza.mk

Уметничкиот директор од Лисабон, Португалија, Јоао Роча креирал забавен блог на Тамблр кој го именувал „2 видови луѓе“, каде што објавува илустрации на кои се претставени некои од нашите секојдневни навики, желби и одлуки. Подредувајќи ги различните навики на луѓето едни покрај други, тој создава 2 категории луѓе, овозможувајќи ни на сите да се пронајдеме во нив.

„Постојат само 2 типови луѓе на овој свет, оние кои го сметаат овој блог за смешен и оние кои немаат смисла за хумор“, шеговито пишува Роча на својот блог.

Тој исто така додава дека без разлика кои сте и колку сте различни од другите, секогаш ќе имате нешто заедничко дури и со оние кои ги доживувате како потполна спротивност од вас.

Погледнете ја галеријата и кажете ни дали сте тип А или тип Б.

За авторот
Верува во луѓето и сака да ги разбира. Музиката – страст, кафето – љубов. Позитивна личност и ја гледа добрата страна и во најлошите работи. Невозможното е возможно кога ќе се открие вистинскиот пат.

Поврзани содржини

  1. Ana Reply

    Gluposti nevideni…

Остави коментар