Клупа направена од 1.000 колани

Оваа интересна клупа е направена од кинескиот артист Хонгтаи Жоу. Тој за овој подвиг употребил илјада различни колани, правејќи клупа во форма на еден голем колан. Овој необичен проект започнува со голема тока, која истовремено претставува масичка, а завршува со скулптура во форма на биковска глава за чија основа тој употребил стол.
Клупа направена од 1000 коланиСвиочната структура има метална рамка на која се навртени колани, создавајќи удобна површина за седење. Сите појаси употребени за изработката на ова дело се собрани преку донации на луѓето од Медисон, Висконсин, така што секој од нив има своја приказна.
Клупа направена од 1000 коланиКлупа направена од 1000 коланиИнтересно е тоа што делото всушност е составено од неколку посебни криви клупи, правејќи го лесно за складирање и транспорт.
Клупа направена од 1000 коланиКлупа направена од 1000 коланиКлупа направена од 1000 коланиКлупа направена од 1000 колани

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар