Чешки студенти реконструираат сцени од средновековни книги, а резултатите се и смешни и чудни!

Чешки студенти реконструираат сцени од средновековни книги, а резултатите се и смешни и чудни!

Сите некогашни студенти можат да се сетат на одличните забавни моменти што ги имале со нивните колеги. Нема сомнеж дека во слободно време сите од нас правеле чудни работи. Оваа група на студенти од Чешка заминале едно ниво погоре и ја истакнале нивната креативна и чудна страна истовремено. Тие одлучиле да ги рекреираат бизарните сцени што ги наоѓале како илустрации во средновековни книги. Познато е дека уметниците од средниот век го гледале светот на чуден начин. Погледнете ги фотографиите што ги направиле студентите, некои ќе ве насмеат, а некои ќе ве зачудат.

Продолжува на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Психолог кој најдобро се изразува преку пишаниот збор. Нејзиниот личен лајтмотив гласи: „Остани своја и поинаква бидејќи само така ќе блеснеш во полн сјај!“

Поврзани содржини

Остави коментар