Кластерот од ѕвезди Вестерлунд 2 се наоѓа во соѕвездието Карина, оддалечено 20.000 светлосни години од Земјата и содржи 3.000 ѕвезди
За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Остави коментар