Маглината Превез е дел од надворешната школка од остатоците на познатата супернова која се случила пред 5.000-8.000 години – таа е оддалечена од нас 1.400 светлосни години
За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Остави коментар