20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

Светот има свои трикови и не е лесно да се пресмета колку е голема планетата Јупитер или колку храна се фрла дневно. Нема ништо подобро од слика што ви го става објаснувањето пред очи или барем ви отвора нови перспективи од кои можете да го видите светот.

1. Користејќи ултравиолетови и инфрацрвените филтри, Месечината открива скриени карактеристики

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

2. Дрво полуспасено од пожар

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

3. Вака изгледале античките хиероглифи пред да им избледи бојата

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

4. Ајкула стара 392 која живее во океанот од 1627 година

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

5. Целиот набљудуван универзум во една слика

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

6. Хартија под микроскоп

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

7. Границата помеѓу Сан Диего, Калифорнија и Тихуана, Мексико

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

8. Ако Јупитер беше на исто растојание од Земјата како што е Месечината

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

9. Желка што излегува од хибернација

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

10. Судирање на реките во Женева, Швајцарија

20 фотографии што треба да ги погледнете за да го разберете светот подобро

За повеќе фотографии продолжете на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар