20 ноември 2013 | Кафе пауза

3 неверојатно иронични вистински приказни

Речете дека се работи за карма, за некоја виша сила или за коинциденција, мора да признаете дека понекогаш иронијата знае да биде слатка, но и многу горка.
Датум: 20 ное 2013
, Автор:

И жените имаат секс без да се заљубени

Жените го сакаат сексот исто колку и мажите. Еве кои се причините поради кои тие се одлучуваат на секс од страст наместо на секс од љубов.
Датум: 20 ное 2013
, Автор:

Книга: „Малина“ – Ингеборг Бахман

Првата и единствена комплетна книга од трилогијата „Видови смрт“ на Ингеборх Бахман, дело низ кое писателката на исклучителен начин ги истражува „начините на кои може да се умре“ предизвикани од внатрешните пориви и конфликти на еден човек.

Златна есен во Полска

Полјаците велат дека есента е најубавото годишно време во нивната земја...

Зошто е корисно читањето класици?

Збогатување на вокабуларот, подобрената мозочна активност, безвременските теми, се само некои од предностите и придобивките.

Како да се развеселите кога се чувствувате осаменo?

Ова се 10 одлични начини да се развеселите самите, а можеби и да откриете некоја нова страст.
Датум: 20 ное 2013
, Автор: