Жените донесуваат подобри деловни одлуки од мажите

Истражувањето покажало дела жените се поправедни при донесувањето на важните одлуки, што прдонесува за поуспешна работа на фирмата за којашто тие работат.

Слатко кутре не може да излезе од чинија

Ова неодоливо кутре е на голема мака - се обидува да излезе од длабоката чинија, во која претпоставуваме дека полесно успеало да влезе.
Датум: 16 апр 2013
, Автор:

Лагите кои дозволуваме да нè дефинираат

Ние луѓето сме навистина големи лажговци. Не само што умееме да ги лажеме другите, неретко се залажуваме самите себе. Кои се лагите што најчесто си ги кажуваме себеси и кои често нè водат до неуспех?
Датум: 16 апр 2013
, Автор:

Како да ја преживеете сезоната на алергиите?

Наредниве неколку месеци ќе ви бидат тешки, па затоа прочитајте ги овие неколку совети кои можат барем малку да ви ја олеснат борбата со алергиите...

Музички спотови синхронизирани со различни музички жанрови

Рапот се претвора во ска, поп музиката во хеви метал, а хеви металот во боса нова...

Сте виделе ли некогаш птица со мустаќи?

Оваа уникатна птица е лесно препознатлива по сивото тело, портокаловите клун и нозе и секако, по белите дедовски завиткани мустаќи.