30 мај 2012 | Кафе пауза

Бик и лав – пријателска комбинација

И покрај тоа што бикот и лавот се многу различни карактери на луѓе, тие сепак имаат многу моќна меѓусебна конекција.

Пијалак наменет за астронаутите од НАСА може да ве подмлади?

Антиоксидантен џус кој може да го врати времето за брчките, темните точки и останатите влијанија на годините...

Прекинете ги пријателствата кои лошо влијаат на вас

Вистина е дека треба внимателно да ги одбираме пријателите и штом ќе ги најдеме оние вистинските, да ги задржиме. Но, не трудете се да го зачувате пријателството кое лошо влијае на вас.
Датум: 30 мај 2012
, Автор:

Како да ги блокирате барањата за игри и апликации на Фејсбук?

Три едноставни чекори со кои ќе ги блокирате здодевните барања за игри и апликации на Фејсбук...

Одлични криминалистички ТВ серии кои се издвојуваат од останатите

Листа на серии кои по својата содржина, како и по ликовите се издвојуваат од сите „класични“ криминалистички...

Како до успешна презентација на факултет?

За некои студенти, презентациите се одличен начин да добијат плус поени, но други со задоволство би ги прескокнале. За сите кои се соочуваат со потешкотии во текот на презентирањето, еве неколку совети...
Датум: 30 мај 2012
, Автор:

Потеклото на знаците во писмената комуникација

Неколку приказни кои го разјаснуваат потеклото на одредени симболи кои ги користиме во секојдневната пишана комуникација.

Би носеле ли топка сладолед околу вашиот врат?

Би сакале да носите ѓерданче со приврзок печурка, обетки на кои висат две „печени“ кокошки или прстенче со пржено јајце на око?