Гробниците на персиските фараони

На значителна висина на карпите се направени прекрасни релјефи посветени на Ахеменидски фараони кои датираат од првиот милениум пред нашата ера. Овој регион е познат како „Naqsh-e Rustam“ или како Некрополис.

10 научни истражувања кои ќе ве натераат да размислите за вашата врска

Интересни истражувања потврдени од научниците, за кои не би помислиле дека се вистинити и кои ќе ве натераат повторно да размислите за вашата врска...
Датум: 02 мар 2012

Потера (The Chase)

„Потера“ е 13-минутна 3Д анимирана акција од Clawer Films. Зборува за едноставноста на професијата платен убиец, но и за тоа дека работите никогаш не се одвиваат според очекуваното.
Датум: 02 мар 2012
, Автор:

10 преработки на песни што се подобри од оригиналот

Голем број преработени песни не се паметат, но има и такви кои оставиле печат, бидејќи звучат подобро и од оригиналот...
Датум: 02 мар 2012
, Автор:

Топли напитоци за ладни зимски денови

Два многу едноставни, но вкусни напитоци, кои ќе ве загреат во текот на зимските денови и ќе ви ја вратат енергијата... Изберете вкус на банана или пак вкус на кафе.
Датум: 02 мар 2012
, Автор:

12 златни животни правила

Покрај популарните мисли овековечени со перото на познатите философи, постојат и мудри анонимуси, како оној што ги напишал следните животни правила...
Датум: 02 мар 2012
, Автор:

Необична уметност: лебдечки облачиња во соба

Овие симпатични облачиња кои лебдат во соба се дело на холандскиот уметник Berndnaut Smilde. Првото го поставил пред 2 години во галеријата Probe, која може да се посетува само преку интернет, а второто неодaмна во хотелска соба.
Датум: 02 мар 2012
, Автор: