12 работи на кои треба да внимавате кога ги користите социјалните мрежи - Part 2

12 работи на кои треба да внимавате кога ги користите социјалните мрежи

5. Објави поврзани со вашите идни планови

12 работи на кои треба да внимавате кога ги користите социјалните мрежи

Кога ги споделувате вашите планови за викенд со пријателите, важно е да запомните дека крадците на тој начин добиваат идеја кога е вистинското време за да испланираат грабеж. Освен тоа, доколку грабежот се случи додека сте на патување, а сте ги споделиле плановите на социјалните мрежи, тоа може да се смета како настан што никогаш не се случил и вашето барање за осигурување ќе биде одбиено.

6. Информации поврзани со работата

12 работи на кои треба да внимавате кога ги користите социјалните мрежи

Има случаи кога вработените биле отпуштени поради тоа што откриле компромитирачки информации за нивната работа или за клевета и приказ на некаков прекршок на правилата на работното место. Токму затоа, треба да размислите два пати пред да објавите нешто поврзано со вашата работа. Вашиот шеф и колеги можеби ќе бидат разочарани.

7. „Пијани“ фотографии

12 работи на кои треба да внимавате кога ги користите социјалните мрежи

Нормално е тоа што сакате да ги споделите случките од незаборавната забава на која сте присуствувале минатиот викенд. Но, треба да запомните дека вашиот профил е отворен и вашите весели, „пијани“ фотографии се видливи не само за вашите пријатели, туку и за вашиот шеф, роднини и останатите корисници на социјалните мрежи. На овој начин може да го изгубите вашиот углед.

8. Број на пријатели

12 работи на кои треба да внимавате кога ги користите социјалните мрежи

Пријателите на социјалните мрежи се само фиктивна бројка и не докажуваат никакво вистинско пријателство надвор од виртуелниот свет. Токму затоа, психолозите советуваат да ги отстраните сите контакти што не ви требаат и да ги оставите само оние корисници со кои сакате да ја продолжите комуникацијата.

Продолжете на последната страница за останатите совети…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар