Tip of the Week | Кафе пауза

Дали постои разлика помеѓу емпатија и сочувство?

Најголемата заблуда е тоа што луѓето ја поистоветуваат емпатијата со сочувството.
Датум: 20 авг 2015
, Автор:

After-work дружење со авторите нa „Tip of the Week“ во книжарницата ТРИ (ГТЦ прв кат)

After-work дружење со авторите на „Tip of the week“ - Прирачниците за личен и за професионален развој, Петар Лазаров и Калин Бабушку во КНИЖАРНИЦА ТРИ (ГТЦ први кат) на 15.07.2015 (среда) со почеток од 19.00 часот...
Датум: 15 јул 2015
, Автор:

Почитување на ветеното во деловните односи

Веднаш ќе добиете информација. За два дена ќе ви ја пратиме понудата. Производите ќе ви ги испорачаме утре, сега го царинат камионот...
Датум: 22 мај 2015
, Автор:

Дали ги завршувате работите докрај или само така мислите?

Многу често сме се наоѓале во ситуација да мислиме дека некоја работа која требало да ја сработиме е готова, но кога ќе дојде претпоставениот или тој/таа што ни ја има дадено задачата, ни кажуваат дека и не е баш завршена.
Датум: 21 мај 2015
, Автор:

Што е важно да знаеме за да умееме да се прилагодуваме на промените?

Прилагодувањето е клучна карактеристика (процес) која ја употребуваме цело време, во секакви ситуации. Луѓето се прилагодуваат на промените така што формираат нови очекувања во новонастанатите услови.
Датум: 13 мај 2015
, Автор:

Препораки: Зошто луѓето ретко препорачуваат некого или нешто?

Зошто последниот пат препорачавте некој ресторан, фитнес центар, компанија или производ на вашите пријатели, соседи или соработници?
Датум: 10 апр 2015
, Автор:

Спиете на работа? Еве како да останете будни

Колку и да се трудиме да си легнуваме рано и да сме одморени за работа, не малку пати ни се случило да сме се разбудиле изморени или на работа да се чувствуваме изморено. Како да го преживееме тој ден и да бидеме продуктивни?
Датум: 03 апр 2015
, Автор:

Знаете ли да водите конструктивни дискусии?

Дискусиите треба да бидат конструктивни и да се извлече некаква поука од нив, но и да се дојде до некој заклучок или план за во иднина. Затоа, споделуваме неколку совети со цел дискусиите да имаат конструктивен крај.
Датум: 19 мар 2015
, Автор:

Секој може да развие вештини. Дали вие знаете како?

Вештините и нивото на нивно усовршување нè прави сите нас луѓето различни и помалку или повеќе успешни во животот, приватно или професионално.
Датум: 26 фев 2015
, Автор:

Спој на различностите: Како да функционираме во работна средина во која сите сме различни?

Зошто е тешко да се разбереме со нашите колеги, менаџери, партнери, пријатели, родители, комшии, сограѓани и соселани?!
Датум: 18 фев 2015
, Автор:

Како да бидете човек од акција?

„Многу одамна дојдов до сознание дека луѓето кои постигнуваат успех ретко седат со скрстени раце и дозволуваат нештата да им се случат. Тие одат и им се случуваат на нештата.“ - Леонардо да Винчи
Датум: 12 фев 2015
, Автор:

Дали знаете да критикувате? А да примите пофалба?

Знаеме да критикуваме, но кога нè критикуваат, тогаш не ни е драго.
Датум: 02 фев 2015
, Автор: