Легендарни ретро видео игри #1

„Prince of Persia“ е дводимензионална видео игра која за прв пат се појави на 3 октомври 1989 година. Иако до сега излегоа далеку понапредни продолженија, сепак првото издание е вистинска класика.
Датум: 21 окт 2010
, Автор: