Француски институт | Кафе пауза

Можност да го продолжите вашето образование во Франција: Во понеделник започнува Саемот на студии во Франција

Вo понеделник, 2 ноември 2015 год., во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ ќе се одржи Саемот на студии во Франција.
Датум: 28 окт 2015
, Автор:

Проекција на обновената верзија на култниот француски филм „Армија на стравот“ од 1969

Кинотеката на Македонија и Францускиот институт во Скопје имаат чест да ве информираат дека в четврток 30 јануари 2014 год., во 20 часот, во Кинотеката на Македонија, ќе се одржи вечер посветена на француското филмско наследство.
Датум: 29 јан 2014
, Автор:

НЕДЕЛА НА ФРАНЦУСКИ ФИЛМ – Официјално отворање со премиерата на „РЕНОАР“

Францускиот институт во Скопје и Младинскиот културен центар имаа чест да Ве известат дека од 4 до 8 декември 2013 ќе се одржи Неделата на француски филм.
Датум: 29 ное 2013
, Автор: