манипулатор | Кафе пауза

Како да препознаете доколку некој манипулира со вас?

Доколку цел живот сте биле опкружени со манипулација, сигурно ви е тешко да ја препознаете како таква или да си признаете дека сте биле жртва на манипулативен однос...

10 причини зошто е тешко да ги забележите нарцисите и психопатите

Нарцисите и психопатите се личности кои имаат голема манипулативна моќ, но и неверојатна способност да создаваат хаос каде и да се појават.

Ако вашето момче ги прави овие 4 работи, тој не е џентлмен, туку манипулатор

Сите ние сакаме да слушнеме некој комплимент, но и тука постои граница, а вистинското момче ја знае и не претерува со нив.

8 знаци дека ве заробил емоционален манипулатор

Не обидувајте се да победите во играта на емоционалниот манипулатор, бидејќи можете да паднете во неговата замка.

5 знаци дека „симпатичната“ личност што сте ја запознале има лоши намери

Лесно е да се „падне“ на нивната глума, бидејќи тие се слаткоречиви и делуваат како навистина да сакаат да ви помогнат, но нивните вистински намери се сосема поинакви.

Игнорирањето е најдобра одмазда: Како интелигентните луѓе ги победуваат манипулаторите?

Кога на чесен начин, со работа и труд ќе ги надминете оние амбициозните и бескрупулозните, тие ќе станат жедни за одмазда.

10 знаци дека вашиот љубовен партнер манипулира со вас

Ќе чувствувате како да го губите разумот, како да немате контрола врз вашите мисли, чувства и дела.

3 видови луѓе на кои не треба да им дозволите да влезат во вашиот живот

Обрнете внимание на овие 3 видови луѓе, бидејќи ако успеете да ги препознаете, можете да си заштедите голем број лоши искуства.

Опасност: 3 знаци дека со вас некој манипулира

Дознајте како да ги препознавате овие опасни емоционални манипулатори со цел да не им дозволите да ве повредат.

Мудри техники на убедување: Како да всадувате идеи во главите на луѓето?

Еве како некои луѓе успеваат да всадат идеја во нечија глава.
Датум: 10 фев 2015
, Автор: