13 февруари 2012 | Кафе пауза

10 најчудни овошја во светот

Некои личат на грст боцки, други имаат лушпа која личи на змиска кожа, трети имаат надворешен изглед како пламен. Но, едно е сигурно. Иако се многу чудни, овие овошја се и многу вкусни.

Уникатни честитки за Св. Валентин

Зошто да не ја изненадите саканата личност со слатка порака во интересно изработена картичка?
Датум: 13 фев 2012
, Автор:

Водолија и близнаци – пријателска комбинација

Разликата помеѓу овие пријатели е тоа што водолијата умее да се фокусира на едно нешто со месеци па дури и години, а близнакот секогаш лута, скокајќи од една на друга работа на секои две минути.

Како да го подобрите впечатокот кој луѓето го имаат за вас?

Ова се неколку совети кои ќе ве направат попопуларни меѓу пријателите и ќе ви помогнат при оставање одличен впечаток кај соговорниците.
Датум: 13 фев 2012
, Автор:

Каква технологија нè очекува до 2020 година?

Одбравме некои технолошки откритија кои не само што се најавуваат, туку на кои веќе се работи, со цел да добиеме некаква слика за она што нè очекува до крајот на оваа декада.
Датум: 13 фев 2012
, Автор:

Чадори кои ја разбиваат монотонијата

Набљудувајќи ја монотонијата на модерната метропола во врнежлив ден, на артистите од германската организација „Che–urban creation“ им недостигало чувството на силните, топли бои на летото...
Датум: 13 фев 2012
, Автор:

Училиште без ѕидови кое ја буди креативноста

Шансата да бидат дел од училиште кое ветува дека се грижи за интересите на децата, ги мотивира, социјализира и го развива нивниот потенцијал, ја имаат учениците од Витра Телефонплан - училиштето без ѕидови.

Уметнички дела изработени со еспресо

Нејзините слики најчесто се репродукции на најпознатите дела на големите сликари како Да Винчи, Ван Гог, Вистлер и многу други...