Рецепт за празнични колачиња за оние кои не сакаат да ги комплицираат работите во кујната

Nutellotte се празнични италијански колачиња кои се полнат со Нутела, а во последно време ги полнат и со џем. Која варијанта и да ја изберете, ќе ви требаат само неколку состојки, а колачињата можат да бидат подготвени за половина час.

Овие колачиња се еден од најгугланите рецепти оваа година во Италија, а во Македонија најверојатно би било рецепти за вкусен леб!

Рецепт за празнични колачиња за оние кои не сакаат да ги комплицираат работите во кујнатаПотребни состојки:

  • 180 г шеќер
  • 1 ванилин шеќер
  • 150 г путер
  • 100 г црно чоколадо
  • 150 г мелени ореви
  • 250 г мелени бисквити
  • малку хопла

За украсување:

  • мелени ореви
  • намаз од лешник и/или чоколадо

Начин на подготовка:

  1. Шеќерот, путерот и чоколадото загрејте ги на пареа, а потоа измешајте ги со бисквитите и оревите. Ако смесата е премногу густа, додадете неколку лажици хопла.
  2. Оставете ја смесата во фрижидер околу два часа и кога ќе се олади добро, формирајте топчиња. Валкајте ги во мелени ореви, а потоа притиснете ја средината и наполнете со намазот.

Moжеби ќе сакате да го пробате и овој рецепт за брза торта со кокос и банани која не се пече.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар