Постари брачни парови ја откриваат тајната на вечната љубов

Ако се запрашувате како некои парови, или вашите баби и дедовци, издржале толку многу години заедно и успеале да функционираат како едно, еве што велат и што ве советуваат долгогодишните животни партнери на таа тема.

1. Прифатете ги недостатоците на вашиот партнер

2-Postari-brachni-parovi-ja-otkrivaat-tajnata-na-vechnata-ljubov-kafepauza.mk

„Кога сакате некого, нормално е да имате недоразбирања. Ќе имате разлики, ќе верувате во различни работи. Не го сфаќајте тоа лично. Прифатете ги добрите страни на таа личност и прифатете ги и живејте со оние што би сакале да ги подобрите, но не можете. Фокусирајте се на добрите нешта.“ – Харви

2. Не се обидувајте да направите сè одеднаш

3-Postari-brachni-parovi-ja-otkrivaat-tajnata-na-vechnata-ljubov-kafepauza.mk

„Кога станува збор за љубовта, запаметете: сè треба да е умерено. Во умереноста е клучот.“ – Лес

3. Слушајте се еден со друг

4-Postari-brachni-parovi-ja-otkrivaat-tajnata-na-vechnata-ljubov-kafepauza.mk

„Слушајте се еден со друг и вистински следете што ви кажува вашиот партнер. Ние сме долги години во брак и слушањето еден со друг е нашиот клуч.“ – Џорџ

4. На љубовта ѝ треба време

5-Postari-brachni-parovi-ja-otkrivaat-tajnata-na-vechnata-ljubov-kafepauza.mk

„Љубовта се развива низ долг период. Многу често сексуалната привлечност ве прави да се чувствувате заљубено, па продолжувате понатаму. Но, всушност, љубовта се развива со тек на време и така сè повеќе почнувате да ја цените таа личност.“ – Нил

5. Довербата и почитта се клучот

6-Postari-brachni-parovi-ja-otkrivaat-tajnata-na-vechnata-ljubov-kafepauza.mk

„Ние правиме сè еден за друг. Никогаш не сум се чувствувал како да правам премногу и таа никогаш не се чувствувала како да прави премногу. Никогаш не се земаме здраво за готово. Ние си веруваме и се почитуваме. Тоа е најважната работа.“ – Денис

6. Одберете мудро

7-Postari-brachni-parovi-ja-otkrivaat-tajnata-na-vechnata-ljubov-kafepauza.mk

„Да одлучите да се земете со некој е голема одлука, па бидете сигурни дека сте одбрале мудро и дека не постои никакво ‘А, што ако?’“ – Марк

7. Смејте се еден со друг

8-Postari-brachni-parovi-ja-otkrivaat-tajnata-na-vechnata-ljubov-kafepauza.mk

„Само продолжете да се смеете.“ – Џим

За авторот
Студент на катедрата за Општа и компаративна книжевност. Голем гурман, обожувач на уметноста и кафехоличар. Секогаш се интересира за нови погледи на светот и затоа има немирен дух. Задолжително наоѓа слободно време кое го поминува со нејзиното домашно милениче и да се напие макар една шолја кафе со пријателките.

Поврзани содржини

Остави коментар