Непотребното прашање на кое однапред му го знаете одговорот, но не сакате да си признаете

Непотребното прашање на кое однапред му го знаете одговорот, но не сакате да си признаете

Честопати го знаете одговорот на прашањата кои длабоко и емотивно ве погодуваат, но сепак ги поставувате. Зошто го правите тоа дознајте во овој текст.

Прашањето „Дали ме сакаш?“ е излишно.

Човек чувствува кога е сакан. Но, кога не е така, се јавува потребата да се постави тоа прашање. Всушност, тоа е прашањето на кое личноста веќе му го знае одговорот, но не сака да си го признае тоа, за да не биде отфрлена. Па единствениот начин да продолжи понатаму е преку одржување лажна надеж дека љубовта сепак постои.

Зошто воопшто имате потреба да си давате лажна надеж? Може ли тоа да е заради суетата? Или заради неможноста „да се признае поразот“? Или пак, заради создадената илузија од која не сакате да се откажете? Можеби заради сето ова заедно?

Поставувачот на такво прашање е несигурна личност која сака да се ослободи од ваквата состојба без да сфати дека тој/таа всушност така ја продлабочува. Никогаш, ама никогаш нема потреба да поставите такво прашање.

Најдоброто нешто што може да го сторите е едноставно да се помирите со очигледната состојба и да ја прифатите таква каква што е. Да не си гаите лажни надежи за да не се создадат понатамошни илузии. И не го сметајте тоа за личен пораз.

Можете ли да го сакате секој партнер? Се разбира дека не! Па, зошто е толку неприфатливо кога некој ќе ја одбие вашата љубов?

Никој не е должен да ве сака вас, исто како што и вие не сте должни да ги сакате сите. Љубовта едноставно се чувствува и се случува или не. Тоа е животот. И отфрлањето на љубовта треба да се прифати и потоа да се продолжи понатаму. Треба да се стрпите, да почекате и да го препознаете моментот кога ќе се случи обострана љубов, со некој партнер што повеќе ви одговара.

Прочитајте ја и оваа поучна приказна: Силната поврзаност на љубовта и вистината.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар