Лесни рутини за вежбање дома за кои не ви е потребна опрема

Вежбањето од дома изгледа како одлична идеја, но само во првите 5 минути. Дома нема кој да ве мотивира и да ви го одвлекува вниманието од имејлот на кој треба да одговорите. Тогаш престанувате со вежбање за да завршите некоја работа и си велите дека ќе продолжите, но постојано излегува нешто што ве одвлекува од тоа. Погледнете некои одлични рутини за вежбање кои ќе ви помогнат да издржите до крај и кои можете да ги најдете на вашиот смартфон или на Јутјуб.

Рутина од 7 минути

(1)lesni-rutini-za-vezhbanje-doma-za-koi-ne-vi-e-potrebna-oprema-kafepauza.mk

Да, навистина трае само 7 минути. Но како можете да постигнете нешто за толку кратко време? Тајната е вежбањето во интервали. Иако сите повторувања ќе ви одземат 45 минути, ако немате толку време во ред е да направите помалку повторувања. И секако, кога вашата рутина за вежбање трае кратко, сигурно ќе можете да издржите до крај. Една од овие 7-минутни рутини можете да најдете тука за андроид и тука за ајфон.

Табата – 45 минути

(2)lesni-rutini-za-vezhbanje-doma-za-koi-ne-vi-e-potrebna-oprema-kafepauza.mk

Ова е уште една фантастична и лесна рутина. Овде правите серија од вежби кои се поделени во 8 х 20 секундни циклуси. Како и во претходната рутина, и овде сите повторувања ќе ви одземат 45 минути, но можете да направите помалку доколку немате време. Симнете ја апликацијата за ајфон тука.

30-дневен предизвик за стомачни

(3)lesni-rutini-za-vezhbanje-doma-za-koi-ne-vi-e-potrebna-oprema-kafepauza.mk

Можете да најдете повеќе верзии на овој предизвик. Добрата работа со оваа рутина е што почнувате со многу лесни вежби, а ви одзема малку време. Кога ќе почнете да се ближите кон потешките вежби, вие веќе ќе имате посилни мускули и нема да ви биде толку тешко да ги направите. Овие предизвици можете да ги пронајдете лесно на Пинтерест и да го одберете оној што најмногу ви одговара.

Рутина со тоалетна хартија

(4)lesni-rutini-za-vezhbanje-doma-za-koi-ne-vi-e-potrebna-oprema-kafepauza.mk

Најдоброто нешто за оваа рутина е тоа што ви треба „опрема“ која веќе ја имате дома. Вежбите се предизвикувачки и доволно различни за да ги вежбате сите мускулни групи. А како таа изгледа? Погледнете го следново видео:

Вежби во кревет

(5)lesni-rutini-za-vezhbanje-doma-za-koi-ne-vi-e-potrebna-oprema-kafepauza.mk

Совршени за мрзливите утра, оваа рутина ќе ви одземе само 5 минути. Можете да го зголемите времето на вежбање и бројот на повторувања за да се предизвикате. Во продолжение ви претставуваме 6 такви вежби…

Продолжува на следната страница

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

  1. Dennis Reply

    Одлично е ова!
    Треба да има посебна рубрика за вежби
    Поздрав

Остави коментар