Кои 7 правила на пријателството можат да ја подобрат вашата љубовна врска?

Кои 7 правила на пријателството можат да ја подобрат вашата љубовна врска?

Во 2013 година група истражувачи објавиле студија според која паровите кои го ценат пријателскиот аспект на својата врска полесно ги решаваат проблемите во меѓусебните односи. Згора на тоа, паровите изјавиле дека нивните љубовни чувства, заемното сексуално задоволство и посветеноста кон партнерот се зголемиле благодарение на следните правила на пријателство.

Кои 7 правила на пријателството можат да ја подобрат вашата љубовна врска?

1. Пријателите се искрени еден кон друг, но не се нељубезни и не осудуваат.

2. Пријателите си го чуваат грбот еден на друг.

3. Пријателите се поддржуваат еден со друг во напорите да ги постигнат своите животни цели, како на личен, така и на професионален план.

4. Помеѓу пријателите никогаш не постои однос на надреден и подреден.

5. Пријателите слушаат до крај што има другиот да каже.

6. Иако постојат ситуации кога пријателите не се согласуваат, сепак не се обидуваат да го негираат тоа што го тврди другиот, или во најлош случај, да го посрамотат.

7. Пријателите се почитуваат еден со друг.

Откако откривте кои 7 правила на пријателството можат да ја зацврстат вашата љубовна врска, ви препорачуваме да прочитате и кои 15 мали нешта ги прават силните парови во здрава љубовна врска.

Извор: themindsjournal.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар