Италијанска кајгана: Идеален избор за вечера

Оваа кајгана на медитерански начин ќе ги освои сите ваши сетила.

Италијанска кајгана: Идеален избор за вечера

Потребни состојки:

  • 1 лажица маслиново масло
  • пулпа од домати (количина по вкус)
  • прстофат кафеав шеќер
  • 4 јајца
  • јогурт
  • 2 чешниња сечкан лук
  • зачини по желба
  • малку магдонос
  • половина главица ситно сечкан кромид
  • сечкана црвена пиперка
  • лути пиперчиња

Начин на подготовка:

Загрејте го маслото во тава за пржење. Измешајте ги кромидот, црвената пиперка и лутите пиперчиња. Гответе додека зеленчукот не омекне. Додајте ги пулпата од домати и кафеавиот шеќер и мешајте постојано. Гответе додека не испари течноста.

Со дрвена лажица направете четири дупки во подготвената смеса и скршете ги јајцата во нив. Покријте ја тавата и пржете ги јајцата на тивок оган.

Измешајте го јогуртот со лукот и со зачините. Посипете со магдонос и сервирајте од тавата, заедно со гарнир од јогурт и лук, украсено со лути пиперчиња.

Погледнете како да направите италијанска погача.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар